Drie Leerhuisochtenden in kerkgebouw De Ark

In het kader van het leerhuis ‘Bijbelse grondwoorden’ zijn er in januari, februari en maart weer ochtendbijeenkomsten in kerkgebouw ‘de Ark’, Op de Heugden 23, Landgraaf. Het leerhuis staat open voor ieder, katholiek, protestant, of anderszins, die wil leren en wil meepraten. Informatie: tel. 045 – 531 15 11.

De data en de onderwerpen zijn de volgende: woensdagmorgen 15 januari 10.30 uur tot 11.30 uur: Wat zijn sacramenten? De Protestantse Kerk kent er twee: doop en tafelviering. De katholieke kerk kent er meer, ook vormsel en huwelijk bijvoorbeeld. Het zijn rituelen, vol symboliek, en verwijzingen naar verhalen in de Bijbel.  Maar het woord ‘sacrament’, wat betekent dat nou eigenlijk? Deze avond is gespreksleider dominee Henk van Es uit Heerlen.

Woensdagmorgen 19 februari 10.30 uur tot 11.30 uur: ‘Lijden’. Er zijn twee vormen van lijden: Lijden dat je overkomt, als lot, bijvoorbeeld ziekten, ongeluk, of lijden dat je overkomt, door bepaalde keuzen die je hebt gemaakt: je wordt fel bekritiseerd (of erger) vanwege bepaalde standpunten: dat is het lijden dat Jezus overkwam. Hoe kan een mens zich opstellen ten opzichte van het lijden?

Gespreksleider: dominee Jan H.Soethoudt.

Woensdagmorgen 19 maart 10.30 uur tot 11.30 uur: ‘Barmhartigheid’. Barmhartigheid heeft te maken met het Bijbelse woord ‘naaste’ en ‘naastenliefde’. Maar de Bijbel gaat op een bijzondere manier om met dat begrip ‘barmhartigheid’.

Gespreksleider: dominee Jan H.Soethoudt.

Over de drie kunnen geïnteresseerden vooraf een tekst aanvragen bij Erik Bastiaan-Net, e.bastiaan-net@zonnet.nl tel. 045 – 850 58 46.

Plaats een reactie