Nog vrijwilligers nodig voor ‘pimpen’ Brandenberg

Het aftellen is begonnen… nog drie weken en dan wordt het Brandenberg College in Landgraaf gepimpt! We doen dit in vijf dagen met 150 derdejaars leerlingen. Het belooft een hele bijzondere week te worden waarin we geschiedenis gaan schrijven. Maar… nog niet alle vrijwilliugers die ervoor nodig zijn hebben zich gemeld. Zo is er behoefte aan timmerlui en een elektricien.

De leerlingen hebben de afgelopen weken hun dromen en wensen mogen inleveren. Daaruit is een selectie gemaakt van klussen die we gaan doen. De leerlingen gaan zich gedurende de week in groepjes van vijf richten op hun eigen prachtige en creatieve ideeën. Zo komt er een graffitimuur, worden alle zeshonderd lockers gepimpt en komt er een fosformuur.

Naast deze creatieve uitspattingen moeten er natuurlijk ook doorsnee klussen gedaan worden. Schuren, afplakken, schilderen, etc… Hiervoor hebben zich  veertig klussers aangemeld. Deze onderstroom aan klussen wordt dus gedaan door een apart team, zodat de leerlingen zich kunnen focussen op het échte ‘pimpwerk’.

Verder krijgen de leerlingen iedere dag een bijzondere workshop, waarbij de focus ligt op talent ontwikkeling. Deze zijn allemaal al geregeld. We zijn dus al een heel eind, maar hebben nog een lange weg te gaan!

We zijn nog hard op zoek naar begeleiders! Er zijn dertig groepjes van vijf leerlingen. Per groepje zoeken we een begeleider. Als begeleider zorg je dat de leerlingen het creatieve proces oppakken en uitvoeren. Samen met hen creëer je, je helpt ze, denkt mee, enz.. We verwachten van de begeleiders geen docenten-rol, je bent eerder een maatje voor ze.

Lijkt het je leuk om een dagje (of meerdere) te begeleiden? Dan kun je je aanmelden bij projectleider Jos van Mil.   j.mil@bcpl.nl of 06 13 88 83 84.

Verder zoeken we nog een aantal professionals en/of creatievelingen, waaronder:

Timmerlui die kunnen helpen bij het maken van pallet-meubels; een elektricien die kan helpen met de ‘Chill & Charge’ (een plek waar je je telefoon kunt opladen), kunstenaars die vette muurschilderingen kunnen maken.

En tot slot is er behoefte aan materiaal. Heb jij nog wat potten verf staan? Rollers, kwasten, gereedschap? Alles is welkom.  Mocht je vragen, tips, ideeën hebben? Stuur een mail naar post@ditisgeenschool.nl  en we nemen contact met je op!

Plaats een reactie