Fractie GBBL: gemeente, koop De Brandpoort

De fractie van GBBL in de gemeenteraad doet in schriftelijke vragen aan B&W de suggestie om het al een tijd leegstaande gebouw van Der Brandpoort aan te kopen en daarmee de accommodatie voor een aantal verenigingen veilig te stellen. Aanleiding is een brief van de Toneelvereniging Kiekes Wead, waarin deze organisatie meedeelt zich ernstige zorgen te maken omtrent haar huisvestingsmogelijkheden op dit ogenblik, maar zeker ook in de toekomst.

GBBL zegt te weten dat het college een onderzoek laat uitvoeren naar de mogelijkheden om sport en cultuur te bundelen op Park Heigank, en vraagt zich hoe de stand zaken is, en wanneer een uitkomst te verwachten valt, hoe lang de realisatie zal duren en wat die gaat kosten. GBBL loopt alvast op de feiten vooruit en zegt te vrezen dat het jaren gaat duren en dat verenigingen daardoor moeten gaan vrezen voor hun voortbestaan.

Zou ‘Park Heigank’ een reële oplossing zijn voor onder andere Kiekes Wead en Fanfare De Eendracht, wil GBBL weten. En zou het dus niet mogelijk zijn een definitieve oplossing te zoeken in De Brandpoort, een compleet en kant en klaar gebouw dat bovendien jaren geleden met gemeentesteun is gerenoveerd?

Plaats een reactie