Concert ‘Herfstvariaties’ door koor ‘Musica Vincit’


Op zondag 7 oktober brengen Musica Vincit, klassiek koor uit Landgraaf, 
onder leiding van Augustine Boshouwers en Kamerorkest Locatelli Landgraaf, onder leiding van Ernest Frissen, gezamenlijk een muzikale uitvoering onder de noemer ‘Herfstvariaties’. Het concert vindt plaats in de Petrus en Pauluskerk in Schaesberg,

De prachtige kleuren die de Herfst in deze tijd van het jaar in de natuur schildert, worden door koor en orkest omgezet in klank en muziek. Afwisselend zal door koor en orkest muziek ten gehore worden gebracht, die direct of zijdelings het herfstseizoen bezingen. Enkele werken zullen samen worden uitgevoerd.

Het orkest speelt daarnaast o.a. Eine kleine Nachtmusik van W.A.Mozart, concerto grosso van Sammartini en De Herfst uit De Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi. Door het koor zullen werken van Joh.Brahms, G.Fauré, G.F.Händel, W.A.Mozart, Gustav Holst, G.Verdi en B. Smetana worden uitgevoerd. Tijdens dit zeer gevarieerde concert speelt Augustine quatre-mains samen met Luuk Goossens, die het koor bij enkele stukken op de vleugel zal begeleiden.

Aanvang van het concert 15.00 uur. De toegang is gratis en een vrije gave na afloop wordt zeer gewaardeerd.

‘Mensen waar muziek in zit’ zijn altijd welkom bij Locatelli als ook bij Musica Vincit. Na de Kerstuitvoeringen zal het koor serieus beginnen met het instuderen van het Requiem van Gabriël Fauré. Zangers/zangeressen die eventueel op projectbasis aan dit prachtige werk willen meedoen, kunnen zich in verbinding stellen met de dirigent Augustine Boshouwers, tel. 045 5330068 of met de voorzitter van Musica Vincit Kees Brekelmans, tel. 045 5270287. Voor Locatelli belt u met de voorzitter Jan Heinrichs, tel. 045 5315981.

Plaats een reactie