Raadslid Gaston Huth moet nieuws uit de krant vernemen

Raadslid Gaston Huth schrijft in een mail aan het college van B&W: ‘In het Limburgs Dagblad van vandaag, 19 september word uitleg gegeven met betrekking tot de stand van zaken over centrum Ubach over Worms. Dat is geweldig nieuws voor Landgraaf maar het feit dat ik als raadslid van de gemeente Landgraaf deze stand van zaken uit de media moet vernemen is erg storend en is tekenend voor de afstand tussen het college en de raad. Hoe is het mogelijk dat vragen via een art.41 brief voor beantwoording een tijdspad van zes weken nodig hebben terwijl de pers gewoon van tevoren ingelicht wordt?

Ondanks herhaaldelijke verzoeken en opname als aandachtspunt bij de tussenevaluatie schijnt het niet mogelijk te zijn om de raad eerst te informeren en dan pas een persbericht de wereld in te sturen.

Voorzitter, ik vraag bij deze om dit als agendapunt te agenderen bij het eerstvolgende seniorenconvent en er ten strengste op toe te zien dat deze werkwijze zich niet verder uitbreidt bij belangrijke projecten voor de gemeente Landgraaf.’ Aldus raadslid Gaston Huth in een mail aan B&W van de gemeente.

Plaats een reactie